Sinameki Çayı Nasıl Demlenir?

Geçmişten beri zayıflamak için kullanılan yöntemler arasında yer alan sinameki kabızlığın giderilmesinde de etkilidir. Onaylanmış bir bitki olan sinameki müshil etkisi olan bir ilaçtır. Bu etkisinden dolayı zayıflamak isteyenler ise oldukça fazla olarak kullanılır. Bağırsaklara verdiği faydalar ise saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Tok kalmayı sağlayıp iştah kesici etkiye de sahiptir. Kullanım şekli de oldukça önemli olan sinameki bitkisinin faydaları oldukça çoktur.  Çay piyasada farklı şekillerde satılmakta olup aktarlardan da temin etmek mümkündür. Organik sinameki çayı tüketilmesi gerekmektedir.Kabızlık için sinameki nasıl kullanılır diyenler için çay olarak olduğunu söylemeliyiz. Öncelikle 1 bardak suyun kaynatılması gerekir. 1 bardak suyun içine ise 1 ile 2 çay kaşığı kuru sinameki atılması gerekir. 5 dakika boyunca demlenmesi mümkün olup lezzetli olması için de limon eklenebilir. Uzun ve aşırı kullanıldığı zaman ise çeşitli sorunlara yol açar. Şifalı ve oldukça da faydalıdır.

Sinameki Otu Nerden Bulunur?

 Sinameki otu ve çayı pek çok yerde bulunup aktarlardan da temin edilmesi mümkündür.Sinameki otu baharatçılar, aktarlar ve internet sitelerinde de bulunmaktadır.Sinameki çayı kaç gün içilir diyenler için haftada 2 kezi geçmemeli diyebiliriz. Bağırsaklara olan faydalarının yanı sıra iştah kesici etkiye de sahip olup herkes tarafından da tercih edilir.

Sinameki Tozu Ne İşe Yarar?

Mide ve bağırsak problemleri yaşayanların sık sık tükettiği sinameki bitkisi günümüzde de çay halinde sık sık kullanılıyor. Aktarlardan toz halinde bulunabileceği gibi yoğurt ve diğer besinlerle de karıştırılarak kullanılabilir. Gün içinde en az 3 litre su içilmelidir. Sinameki kullanımı bağırsak faydalarının yanı sıra tok kalmayı da etkili şekilde sağlamaktadır.

Sinameki Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Sinameki otu çeşitli versiyonlarında kullanılabileceği gibi toz ve tablet olarak da kullanılabilir. Bitkinin fazla kullanılması doz aşımı halinde yan etkilere de sebep olabilir.Sinameki kullananlar ise faydaları kadar fazla kullanım durumunda zararlarını da görmektedir.Fazla kullanıldığı takdirde ise karaciğer hasarlarına ve laksatif fazlalığı durumunda çeşitli hastalıklara da neden olabilir.